Дієтичний омлет
Більшість жінок, які стежать за своєю фігурою, задають питання, чи можна їсти омлет під час дотримання дієти?
Не просто можна, а й треба. При правильному харчуванні один з найважливіших моментів — повноцінна їжа на сніданок. Їжа зранку має бути ситною, корисною і швидкою в приготуванні. Омлет або яєчня — ідеальний варіант.
Класичний рецепт
Незважаючи на те, що їжа готується на пательні, омлет виходить низькокалорійним і добре вгамовує голод.
Вам знадобляться:
- яєчний білок від двох яєць;
- молоко – 2 столові ложки;
- сіль – щіпка;
- зелень;
- маслинова олія
Приготування
Розігріту пательню змастіть маслиновою олією. Збийте білки з молоком. Додайте сіль і подрібнену зелень. Вилийте суміш в пательню і готуйте на слабкому вогні із закритою кришкою 5-7 хвилин.
За рецептом, описаному вище, можна приготувати дієтичний омлет з овочами. У нього можна додати оливки, горох, помідори, спаржу, шпинат, квасолю. Овочі слід заздалегідь обсмажити або стушити, щоб вийшов зайвий сік. І тільки потім кидати в готову суміш. Тоді страва не буде водяною.
Вилийте на сковороду збиті яйця з молоком. Потім згори викладіть овочі і томіть на слабкому вогні. Дієтичний овочевий омлет буде готовий через 5-10 хвилин.